A fűtési rendszerek egyik leggyakoribb hibája a levegősödés, tehát ha a radiátor nem melegszik, vagy kiad egy kattogó, bugyogó hangot, akkor valószínűleg légteleníteni kell a rendszert, amit akár otthon, házilag is megtehetünk, amennyiben a radiátoron van légtelenítő.

A radiátor légtelenítése

Ha tehát idegen hangokat ad ki a radiátor, akkor valószínűleg légteleníteni kell. A radiátoron levő légtelenítőt nyissa meg, majd így kiengedhető lesz a felesleges levegő, majd megjelenik a víz is. Amennyiben cirkóval vagy kazánfűtéses rendszerrel rendelkezik, akkor érdemes légtelenítés után feltölteni a megfelelő nyomásra.

A rendszert évente legalább egyszer azért ellenőriztesse

Ha a gázkészülékeket minden évben ellenőrizheti, akkor nemcsak abban lehet biztos, hogy a rendszer biztonságosan működik, hanem abban is, hogy hatékonyabban fog működni. Persze az otthoni légtelenítés nagyon hasznos dolog, hiszen fizetnünk sem kell érte és túl sok időt sem vesz igénybe, viszont a karbantartást mindenképpen egy profinak kell elvégeznie. Ha átmosásra van szükség, akkor ezt szintén bízza inkább a szakemberekre, hiszen ők rendelkeznek a megfelelő vegyszerekkel, illetve a tömítőanyaggal.