Új fakazánt vettünk, szép narancssárga, csinos alakú, jó teljesítményű, jutányos volt az ára a beszerelés is akadálymentes volt. Erre bevezették a gázt az utcába. Nem szabad lebecsülni Murphy törvényeit. Akkor sem ha nincs ilyen. Szerintem kéne legyen. Vásárolj új fakazánt, rögtön elérhető lesz a gáz is!

Gáz vagy fa?

Persze azzal vigasztaljuk magunkat, hogy a gáz bizonytalan, mert fel mehet az ára, vagy baj érheti a  vezetéket, elzárják valahol a csapot és hasonlók. A fa meg a szén mindig elérhető a megyén belül. Meg a jó kis körfűrész is használatlanul heverne. Szóval le tudja az ember magát beszélni a kényelemről főleg ha azzal megnyugtatja magát. Vagy ha nincs pénze, hogy lecserélje a kazánt. Ej de jó ez nekünk, a fűrészport is össze tudjuk seperni a fűből és jó lesz gyújtósnak. A macska a zsákon aludhat, hordhatja a szőrébe ragadt fűrészport szerte a teraszon. Olyat is hallottam már, hogy a bolhák is szeretik a fűrészport így lesz ellátás a macskáknak. Vagy a macska lesz ellátás a bolháknak, mindegy a lényeg, hogy a háziállatokat is jól tarthatjuk. A fa közül viszünk be hibernálódott tücsköt meg méhet a házba. A gázvezetéken nem jönne ilyen.

Télen-nyáron fűt a fa

A téli örömök mellett a fa nyáron is elfoglaltság. Edzés az agynak kigondolni miből vesszük meg. A gyerekek az udvarra borított fahalmon ügyességi játékot játszhatnak, így már a kalandparkba se kell befizetni. Aztán az izgalom, ha időben nem vágjuk fel és hordjuk tető alá, vajon fog-e esni, elázik-e, mikor szárad ki? Van miről beszélgetni. Elázott a fa? Nem, de lehet majd holnap! Aztán jó edzés a fa hordás, főleg a tűző napon, legalább akkor kibújnak a gyerekek is a tévé elől. Kit érdekel a gáz, túl egyszerű, túl jó dolgunk lenne!