A gázfűtéssel kapcsolatban minden fogyasztónak kötelessége a törvény szerint legalább ötévente felülvizsgálni a gázkészüléket, annak csöveit, valamint vezetékeit.

A gázfelülvizsgálat során a szakemberek a következő szolgáltatásokat nyújtják: ami a csöveket és a vezetékeket illeti, a szakemberrel ellenőrzik, hogy megfelelően vannak e azok elhelyezve az előírás szerint, megfelelő minőségűek e azok tartozékai, ellenőrzik továbbá, hogy nincs e szivárgás, és azt is, hogy megfelelő tömörségűek-e a tömítések, vezetékek, csatlakozók.

Amikor a gázkazánokra és konvektorokra kerül a sor, a szerelők megnézik, hogy a biztonsági előírásnak megfelel-e az, ahogyan a gázkazán vagy a konvektor fel van szerelve, ellenőrzik, hogy megfelelő-e a tömörsége, hogy működőképesek-e a biztonsági berendezések, megfelelően el van-e vezetve a füstgáz, valamint azt is megnézik, hogy mekkora a gázkazán hatásfoka, és a gázkazán környezetét is megvizsgálják. A gázfelülvizsgálat egy rendkívül hasznos és fontos dolog, hiszen a gázkészülékek meghibásodása, akár életveszélyes is lehet, így nem érdemes kockáztatni, ötévente mindenki megengedhet magának egy gázfelülvizsgálatot.