A gázüzemű berendezések mindenképpen felülvizsgálatot igényelnek a tél közeledtével, sőt már ősszel érdemes elvégeztetni a szakemberrel a a cseréket illetve karbantartásokat.

Sokan az utolsó pillanatban kapkodnak

Még idejében oda kell figyelni arra, hogy mit szükséges megjavítani egy fűtési rendszerben, viszont ebben a rohanó világban nincs időnk sem energiánk erre, és már csak azt vesszük észre, hogy eljött a tél, de még most fogunk elkezdeni kazán után nézni, vagy gázüzemű berendezésünket felülvizsgáltatni, viszont ilyenkor lehet, hogy már késő. Sokan csak későn jönnek rá, hogy valami baj van a készülékkel, ez pedig akár szén-monoxid mérgezést is okozhat, ami sajnos elég gyakori hazánkban és világszerte is.

A megfelelő szakember kiválasztása nem könnyű

Ha tehetjük, akkor a szakembereket is ne az árak alapján ítéljük meg, hanem a tapasztalatuk és szakértelmük alapján, hiszen ezen is nagyon sok múlhat. A szakemberrel ellenőriztessük a teljes fűtési rendszert, és mindenképpen tartsunk otthon szén-monoxid készüléket is. Ha a felülvizsgálat rendszeresen megtörténik, akkor gázüzemű berendezési mindig biztonságosan és halkan fog működni, így pedig a szén-monoxid mérgezéstől sem kell tartani.