Gépi duguláselhárítás – gyors és hatékony megoldás

A gépi duguláselhárításnak több előnye is van, ilyen előny például az, hogy rendkívül gyors, olcsó és ráadásul kíméletes is. Képes olyan dugulásoknak is véget vetni, amelyen már semmilyen házi praktika vagy vegyszer nem segít.

Manapság már több olyan gép található a piacon, amit kifejezetten duguláselhárításra fejlesztettek ki, és ezek a gépek szinte mindent elvégeznek helyettünk, csak egy kis erő befektetést igényelnek. Az egyik legelterjedtebb gépi duguláselhárítás a spirálozás, ami egyben a leghatásosabb módszer is. A szakember a lefolyóvezetékben a spirálozó gépen áthúz egy spirált, ami egy erős forgó mozgást produkál amint bekapcsolódott a spirálozó gép, és egészen odáig behúzza magát, ahol elérheti a dugulást.

Ahogy egyre csak forog a spirál, folyamatosan mélyebbre hatol a dugulásban, és így apró darabokra szaggatja a dugulást okozó maradékokat, szennyeződéseket, szappanmaradékokat és minden mást is ami dugulást okoz. Ezen kívül használnak még vákuumos gépeket is, például vákuumos pumpát, ami nagyon hasonlít a WC pumpához, hiszen egy vákuumot képez, aminek segítségével előbb utóbb elmozdul helyéről a dugulás. Érdemes tehát gépi módszerekhez fordulni, ha nagyon makacs dugulással van dolga.