A tapasztalt vízvezeték szerelők mind ragaszkodnak a hagyományos hajlított csövekhez, és a hagyományos szifonokhoz, viszont már léteznek flexibilis mosogató szifonok is. Vajon miért preferáljál akkor még mindig a veterán szakemberek a régi szifonokat?

Nos azért, mert egyesek szerint a flexibilis mosogató szifon többször okoz dugulást. A flexibilis mosogató szifon redős formával rendelkezik, tehát ezekben sokkal könnyebben és hamarabb rakódik le a szennyeződés és a piszok, illetve a tisztítószerek és az ételmaradékok is. A csövet kitakarítani pedig rendkívül nehéz, szinte lehetetlen, hiszen nem lehet úgy benyúlni, hogy a redők közül hatékonyan ki tudjuk takarítani a szennyeződéseket.

Ha például valaki hideg vízzel mosogat, akkor könnyebben odaragad a szappanmaradék és a zsírmaradékok is,a melyek nagyon kemény dugulásokhoz vezethetnek. A flexibilis mosogató szifonok viszont lényegesen olcsóbbak, mint a hagyományos szifonok, ezért is választja olyan sok mindenki ezt a típust a hagyományos hajlított csövek helyett. Ezek a flexibilis szifonok viszont gyengébb anyagokból készülnek, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy melyik éri meg önnek jobban.