Sokan az alapján próbálnak meg rájönni arra, hogy baj van a gázkészülékkel, hogy milyen a láng színe. Ha a készülék sárga lánggal ég, akkor baj lehet a készülékkel. Az égés minőségi határozza meg a láng színét, ha kéken ég a láng, az azt jelenti, hogy tökéletes az égés, ha viszont tökéletlen az égés, akkor sárgává válik a láng vége, ezt pedig minden esetben a készülék meghibásodása okozza.

Ha a hiba egyre nagyobb és súlyosabb, akkor a láng is kormozódni fog, ami okozhat akár további komoly problémákat és baleseteket is. A fűtés hatékonysága csökken abban az esetben, amikor a fűtő felületre rakódik a korom. A készülék rendszeres karbantartásával meg lehet előzni a sárga lángot és a kormozást is, ráadásul így megkímélheti magát a túlzott gázfogyasztástól is.

Készüléke is sokkal jobban fog működni, ha időnként ellenőrizteti azt, és így legalább meggyőződhet arról is, hogy minden és mindenki biztonságban van a lakásban, hiszen ha a gázkészülék meghibásodik, az akár súlyos balesetekhez és halálhoz vezethet, főleg ha a készülék meghibásodása által szén-monoxid kering a lakásban. Figyeljen tehát oda a sárga lángra, hiszen ez a legelső jele annak, hogy valamilyen probléma van a gázkészülékkel.