A magas háztartási fűtési számlák minden télen igazi fejtörést jelentenek a háztartások költségvetésében szerte a világon. Állandóan kihívást jelentenek az emberek számára, akik a fix jövedelemre támaszkodnak.

A legjobb tippek

Tanulja meg szeretni a zoknit. Ha hideg a lába, az egész teste hideg lesz, ezért télen a ház körül a zokni viselése szükséges. A következő lépés, ha még mindig hidegnek érzi magát: vegyen fel fel egy pulóvert vagy takarót ahelyett, hogy bekapcsolná a fűtést. A ház körül rengeteg olyan tevékenység van, amely meleget generál, például ételek főzése vagy zuhanyozás. Zuhanyzáskor tartsa nyitva a fürdőszoba ajtaját, hogy a gőz átterjedjen más helyiségekbe, és ne kapcsolja be a szellőzőventilátort, mert az gyorsan eltávolítja azt a meleg levegőt, amelyben ott van minden reménye. Tekerje lejjebb a termosztátot. Valószínűleg nem fog észrevenni hatalmas különbséget, ha csak néhány fokkal lejjebb tekeri, de ez 5-10% -ot borotválhat le a fűtési számláról. Különösen bölcs dolog visszavenni a fűtést, amikor több órára otthagyja otthonát.

Figyelje a vízmelegítőt. Az sem valószínű, hogy észrevehető, ha a vízmelegítő termosztátját több fokra állítjuk mint amennyire szeretnénk. Vegyünk egy programozható termosztátot. Ezek az eszközök nem kerülnek sokba, de ezt az összeget biztosan visszatéríti egy év alatt, mert a fűtési számlák csökkenni fognak. A programozható termosztát lehetővé teszi a hő beállítását egy előre meghatározott ütemezés szerint, így csökkentheti a hőt, ha nincs otthon, vagy alszik. Ne hagyja, hogy a hő feleslegesen távozzon. Tartsa zárva az ajtókat és ablakokat, amikor a fűtés be van kapcsolva. Ha otthonában van egy kandalló, amelyet nem használ, a hőveszteség minimalizálása érdekében ellenőrizze, hogy az égéstermék-elvezető csukva van-e és az üvegajtók a helyükön vannak-e. Ezen fürdőszobai szellőzőventilátorok mellett kapcsolja ki a konyhai szellőztető ventillátorokat, amikor nincs rá szükség.