A huszonegyedik században szerencsére számtalan módon fűthetünk az otthonunkban. Persze, mindenek előtt fontos, hogy kicseréljük az ablakokat, abban az esetben, ha azok nem zártak volna megfelelően.

Ha van fűtés, de mégis hideg van…

Néha előfordul, hogy időt, energiát és pénzt nem sajnálva kialakíttatjuk a saját fűtésrendszerünket, de valamiért mégis mindig vacogunk, ha otthon vagyunk! Nos, abban az esetben, ha biztosak vagyunk benne, hogy a fűtési rendszerünkben nincs semmilyen hiba, csak egyvalami lehet a ludas: az ablak. Igen, ha az ablakaink közül akárcsak egy is van, amelyik nem zár, vagy éppenséggel rosszul zár, akkor hiába a világ legmodernebb fűtési technikája, a meleg ugyanis így mindig kiszökik a lakásunkból! Az új ablakok felszereltetése természetesen gyorsan és könnyedén orvosolja a problémánkat, így lakásunkban ismét felszökik majd a hőmérő mutatója!

Melyik a leghagyományosabb fűtési anyag?

Ha van olyan anyag, amit bár időtlen idők óta alkalmaznak a fűtéstechnikában, mégsem ment még ki a divatból, akkor az bizony nem lehet más, mint a jó öreg réz, amely már az Ókorban is hatalmas népszerűségnek örvendett. Ha fűtésről van szó, szinte mindenki elismeri, hogy a réz a legjobb választás, hiszen ez a fém maximálisan megbízható, arról már nem is beszélve, hogy a réz nem öregszik és nem is károsodik – legalábbis, megfelelő körülmények között biztosan nem!