Ha problémákat tapasztal a gázvezetéknél, és inkább szeretné lezárni, akkor érdemes megnéznie a házhoz csatlakozó gázvezetékeket, és azon tűnődnie, melyiket érné meg közülük leginkább lezárni. Ha enyhe gázszagot érez, vagy esetleg hallja, hogy szivárog, ha éppen javítást végez, vagy nagyon nyilvánvaló károkat észlel, akkor kövesse ezt a néhány egyszerű lépést, hogy saját maga lezárja a gázvezetéket.

Gázvezeték lezárása

Ha Önnek is van saját háza, akkor már tudnia kell, hogy hol található az otthoni gázmérő. Vigyáznia kell erre a mérőkészülékre, amely magában foglalja a tisztán tartását, valamint azt is, hogy vigyázzon rá nehogy valami akadályozza az útját. Ügyeljen arra, hogy a mérőkészülék könnyen elérhető legyen a házból. Amatőr szemmel a gázmérő nagyon bonyolultnak tűnik, és a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mit lát, vagy hogyan lehet megtalálni a szelepet. A legtöbb esetben a szelep nem a mérőn van, hanem a közelében, valójában egy másik csövön helyezkedik el. Úgy tűnik, hogy a csőnek két karja van, a test egyik oldalán. A szükséges elzárószelepet már hamarosan meg is lehet találni, miután a cső kijön a földből, és mielőtt a csövek elérik a nyomásszabályozót. Nézze meg ezen a környéken a helyét.

A szokásos helyzetben az elzáró szelep ki van nyitva. Az oldalsó szelepgombot a csővel párhuzamos és ezáltal egy rudat képeznek, amely ugyanabban az irányban fut, mint a cső, amelyen ül. Fogja meg a szelep elfordítóját a csavarkulcs vagy fogó markolatában, és csavarja jobbra. Ez az elfordító könnyedén mozog, és hamarosan egy egyenes sávot képez, amely balról jobbra fut. Ne húzza túl erősen, mert lecsúszhat és elveszítheti a szelep fölötti irányítást. A gázszelepen végzett fordulat csak egynegyed fordulatot jelent, és ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megakadályozza a gáz áramlását az otthonába. Ne akarja tovább fordítani, mivel ez a negyed fordulat elég az Ön céljainak. Alapvető fontosságú, hogy ne forgassa el túl sokáig, mert amikor teljesen elforgatja a gázvezeték újból kinyílik.