Hogyan szüntesse meg a dugulást egyszerűen?

Vannak olyan esetek, amikor nem lehetséges felbontás nélküle duguláselhárítás, viszont falbontásra mindössze az esetek 5-10 százalékában van csak szükség. A lefolyók már akkor problémáznak, amikor a dugulás még csak kezdetleges, így már az elején meg lehet előzni a komolyabb dugulást, akár házi praktikákkal is.

Ehhez viszont az kell, hogy mindig odafigyeljen a nehezen lefolyó vízre, a kellemetlen szagokra, és a visszafolyó vízre. Ha ezeket szem előtt tartja, akkor nem lesz szükség falbontásra, hiszen a falbontásos esetek nagy többségét azok képezik, amelyek a visszafolyó víz és egyéb hasonló problémák miatt keletkeztek. A bontás ezekben a komolyabb esetekben már elkerülhetetlenek, és ilyenkor már nem válnak be a házi praktikák sem.

Ha például összetört egy cső, akkor így is úgyis egy átázott fal és egy makacsabb dugulás lesz az eredményt, ezért érdemes tehát már az elején odafigyelni a vészjósló jelekre. Mindent el kell követni azért, hogy ne alakuljon ki egy komolyabb probléma, hiszen a falbontásos duguláselhárítás több ideig tart, ráadásul sokkal költségesebb is, mint elejét venni a bajoknak. Ne spóroljon a leöblítéssel sem, hiszen az a legtöbb makacs dugulás első oka.