Napjainkban a radiátorok már többféle színben, típusban, valamint formában kaphatóak, de az eredeti céljuk még mindig nem a gyönyörködtetés, hanem a fűtés. Az első feladat, mielőtt kiválasztaná a kívánt radiátort az, hogy felbérel egy szakembert, aki kiszámolja a hőteljesítményt, de akár a gyártók weboldalán is találhat hasznos információkat ezzel kapcsolatban.

Az elhelyezkedésen is érdemes elgondolkodni, hiszen a legjobb helye egy radiátornak a szoba leghidegebb részében van, például az ablak alatt, hogy így körbevigye a levegőt a szobában. A radiátorok mérete általában 300-700 mm (magasság) és 500-3000 mm (hosszúság), és köztudott, hogy minél nagyobb egy radiátor, annál több hőt képes kibocsátani. A fűtött törölközőtartó is kényelmes megoldás lehet egy modern fürdőszobában, hiszen melegen tartja a törölközőket, vagy bármilyen ruhát, amit odaakaszt.

Ezekből két félét különböztetünk meg: az egyik csak a törölközőt melegíti, a másik viszont igazi radiátorként funkcionál és felmelegíti akár az egész fürdőszobát. A tükör radiátor is egy létező dolog manapság. A tökéletes radiátor kiválasztása tehát nem könnyű feladat, így igyekezzen minden szempontot megvizsgálni és figyelembe venni a szakemberek javaslatait is!