Igaz, ami igaz, nem könnyű a kedvünkre tenni, hiszen az emberek többsége kifejezetten irtózik az extrém időjárási viszonyoktól. A kánikulában a hűvösre áhítozunk, míg télen sóhajtozva nézzünk képeket a mediterrán országokról.

A hűvösben könnyebben megbetegedhetünk

Az őszi-téli időszak sok szempontból tud lehangoló lenni. A fényhiány például kifejezetten zavaró, márpedig, amint hűvösre fordul az idő bizony egyre hamarabb sötétedik is. Az évnek ezen periódusa továbbá azért sem előnyös, mert ilyenkor sokkal nagyobb a megfázásos és egyéb légúti megbetegedések száma, hiszen az ilyen típusú kórokozók köztudottan jobban szaporodnak a hidegben. A mínusz fokok ellen réteges öltözködéssel, megfelelő vitaminbevitellel és jól fűtött lakással, valamint munkahellyel védekezhetünk.

Hogyan érjük el, hogy otthonunkban mindig optimális legyen a hőmérséklet?

Bármilyen fűtési rendszert is alakíttatunk ki, azért arra mindenesetre figyeljünk oda, hogy a beállított hőmérséklet megfeleljen az igényeinknek, de ugyanakkor ne legyen a szobánkban nyári kánikulára emlékeztető levegő télvíz idején. A szereléshez és a tanácsadáshoz mindenképpen kérjük ki egy sokévnyi tapasztalattal rendelkező szakember véleményét, majd bízzuk rá az adott fűtési módszerhez szükséges berendezés felszerelését is!