Hol veszítjük el a legtöbb hőt az otthonunkban?

Naponta körülbelül százszor teszik fel azt a kérdést, hogy hová tűnik a hő az otthonunkból? Most megtudhatja valójában hogyan lehet lassítani azt a sebességet, amellyel a hő elhagyja otthonunkat, így ezzel segíthetünk a pénz megtakarításában.

Hol vész el a hő?

A kazánja által termelt hő körülbelül 25% -a távozik az otthona tetején keresztül. A hő körülbelül 35% -a távozik a falakon és a réseken keresztül, az ablakok és ajtók belsőjében és akörül, valamint a hő mintegy 10% -a eltűnik a padlón keresztül. A tető, a falak (+ablakok és ajtók) valamint a padló együttesen hőburkolatként ismertek. Ha lassíthatja ezt a hőmozgást a ház belsőjéből, a hőburkolaton keresztül a külső környezetbe, drámai módon csökkentheti az energiaszámláját. A modern házakban az építési szabályzat előírja, hogy épp milyenek lehetnek ezek a burkolatok – de pontosan hogyan kezeli ezeket a megoldásokat az idősebb házakba? Telepítsen szigetelést a tetőtérbe. Ez a legjobb megoldás az otthoni energiahatékonyság érdekében – nagyon olcsó, könnyen kivitelezhető, és a megtérülés mindössze két év lehet.

El kell döntenie, hogy meleg vagy hűvös padlást szeretne, és pontosan mit szeretne csinálni a tetőtérrel (például szeretne-e ott tárolni dobozokat, vagy gyakran járna fel oda?). Ezenkívül el kell döntenie a használni kívánt szigetelő terméket – ásványgyapot, juhgyapjú, merev szigetelőlemez vagy akár újság. A falak általában két formában fordulnak elő – szilárd falak és üregfalak. Alapszabály, hogy az 1930 előtt épített ingatlanok szilárd falakkal rendelkeznek, és bármi, amit később építenek, üreges falakkal rendelkezik. Az üreges falakat hihetetlenül könnyű szigetelni; a falakat egyszerűen hőszigetelő anyaggal injektálják, ami lassítja a hő mozgását. Ez olcsó és megéri, ismét viszonylag gyors megtérüléssel – azonban ezt szakembernek kell telepítenie az Ön számára. Ha szilárd falai vannak, akkor a dolgok bonyolultabbak – nincs olyan üreg, amely kitölthető lenne, ezért a falakat külsőleg vagy belsőleg is szigetelni kell.