Ki gondolná, lány korában, hogy eljön az az idő is amikor a nemesfémek közül a réz birtoklása tölt el izgalommal. Pedig azok a remek, fényes, drága csövek, nem csak a szívet melegítik, hanem a lakást is. Bizony az asszonyok már tudják, főleg akik házban(ami soha nincs kész) töltik a teleket, akár nem egy gyerekkel.

Fűtésszerelés nyaralás helyett

Mi nyaralás helyett cseréltük a nyáron a fűtés csöveket és a vízvezeték hálózatot. Nagy kaland volt! Szerencsére tapasztalt és megbízható szerelőt találtunk. Az anyag is aránylag olcsón jött ki és jó minőségű. Bónusznak pedig kempingezhettünk a nappaliba, mivel az a helység látta el egy egész családi ház szerepét egy ideig. A gyereknek móka volt, az urak megihattak este egy pohár bort a jól végzett munka jutalmául, én meg néztem a rozsdás víz nyomát a falon és a padlón. Meglepő módon mégis jól bírtam a gyűrődést. Érdekes volt a gyerekekkel ennyire meghitten együtt lenni 24 órában, könnyedebb szívvel csináltam félkész ételt, mert válsághelyzet van, és a sarjak a tévéképernyő bámulása helyett a maradék réz karikákkal és az cincseppekkel játszottak.

A házisárkány

A hosszú forró nyár után, már a telet is megfelelő melegben tölthetjük, köszönhetően, Magdalénának, így hívják ugyanis a kazánunkat. Úgy alakult, hogy pont anyukám névrokona, anyukám pedig értelemszerűen a férjem anyósa, ez pedig magyarázat az alcímre. Nem könnyű kaland a fűtés rendszer kialakítása, de egy jó szerelővel, ragyogó csövekkel, házisárkánnyal és családias hangulattal máris kész a meleg otthon.