Míg októberben sokan igyekeztek kitolni a fűtési szezon kezdetét, addig mára feltartóztathatatlanul elérkezett. A hegyekben már havazik és hamarosan országszerte nappal is nulla fok alá süllyed majd a hőmérő higanyszála.

Még nincs késő ellenőriztetni!

A fűtési szezonnal kapcsolatban rendszerint felhívják a szakemberek arra a figyelmet, hogy a rendszer ellenőriztetése nélkül semmiképp se kapcsoljuk azt be. A novemberi hidegek sokakat arra sarkalltak, hogy fűtés nélkül bizony nem érdemes a lakásban tartózkodni. Ha eddig még nem nézte át hozzáértő a fűtőtesteket, még mindig nincs késő odafigyelni erre a fontos területre. A tét nem más, mint saját és szerettei biztonsága.

Biztonságos otthon a fűtésszezonban is

A megfelelő szakember kiválasztásával akár fél óra alatt leellenőrizhető, hogy valóban minden zökkenőmentesen működik-e a fűtési rendszerrel és a fűtőtestekkel kapcsolatban. Mivel a munka utáni idő nagy részét rendszerint otthonunk nyugalmában töltjük, így korántsem mindegy, hogy ezt milyen biztonsággal tehetjük meg. Érdemes akár CO-mérőt is felszereltetni, ami adott helyzetben életet menthet. Az elővigyázatosság fűtés kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír.