Jelek, amik arra utalnak, hogy szivárgás van

Lakástulajdonosként évente sok javítással kell szembenéznie, hogy megőrizze otthona biztonságát. Ezen rendszeres karbantartási tevékenységek közül sok elég egyszerűen elvégezhető egyedül, de vannak olyan kérdések, amelyek sürgős szakember segítségét igénylik. A gyanús gázszivárgás egy ilyen probléma.

A szivárgás egyértelmű jelei

Az első lépés a gázszivárgás jeleinek ismerete és felismerése otthonában. Miután észlelt egy lehetséges gázszivárgást, itt az ideje, hogy átadja annak, aki elvégezheti a szükséges javításokat. Nagyon jó jelzés arra, hogy gázszivárgással van dolgunk, ha sziszegő hangot hallunk a vezetékekből. Valójában bármilyen szivárgási zaj hallása azt jelenti, hogy a szivárgás valószínűleg már jelentős, és azonnal meg kell javítani. Ha nem cselekszik gyorsan, ha sziszegő hangot vagy szivárgást észlel, jelentős anyagi kárhoz vagy súlyos sérüléshez vezethet. Ha szemmel tartja a gázszivárgás jeleit, ez az egyik legbeszédesebb. Az eredeti állapotban lévő gáznak nincs színe vagy szaga. De további biztonsági erőfeszítésekként a közüzemi társaságok a „merkaptán” nevű alkatrészt adják a gázhoz.

Ez a komponens erős rothadt tojás vagy kénes illatot ad a gáznak, ami miatt észrevehető. Tehát, ha valami hasonló szagot érez a házában vagy annak környékén, ez a gázszivárgás egyik jele lehet. A földalatti gázszivárgást nehezebb észlelni, de ha beltéri vagy kültérinövényei tönkre mennek, főleg a gázvezeték közelében, érdemes egy professzionális gázvezeték-javító céget felkeresnie. Természetesen a növények bármilyen okból természetesen elpusztulhatnak, de ha nincs nyilvánvaló oka annak, hogy tönkre mennek, érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e gázszivárgás. A túlzott mennyiségű gáz blokkolja az oxigént, amely megöli a közeli növényeket és gyümölcsöket, ezért vigyázzon vele. Egyfajta ködöt vagy ködfelhőket észlel a háza körül? Még ha halvány is, ez a köd annak a jele lehet, hogy elszakadt a gázvezeték.