Minden saját magát és/vagy családját ellátó személy számára fontos az, hogy a havi rezsi minél alacsonyabb legyen. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki szeretné, ha a fűtése is a lehető leghatékonyabban működne, tehát a lehető legolcsóbban juttathatna hozzá minket a számunka optimális hőmérséklethez.

Első lépésként persze itt azon kezdünk el gondolkozni, hogy vajon melyik fűtési módszer lenne az, amelyik erre képes lehet. De a számunkra ideálisnak vélt fűtőrendszer kiválasztása és beépítése nem mindig hozza meg a várt eredményeket, a hiba azonban ilyenkor nem feltétlenül a rendszerben keresendő. Hiába rendelkezünk a lehető legköltséghatékonyabb fűtőrendszerrel, amennyiben az otthonunk nem szigetel elég jól. Bár a szigetelés a házunk számos pontján kereshető, a legtöbb meleg mégis az ajtóknál és az ablakoknál távozik.

Így ha nem szeretnénk azért is fizetni, hogy az udvart, az utcát vagy esetleg a lépcsőházat is fűtsük, akkor mindenképpen gondoskodunk, kell a nyílászáróink megfelelő zárásáról és szigeteléséről. Attól függően, hogy milyen fajta és milyen idős ablakaink vannak persze más és más a teendő. Vannak esetek, amikor már szinte csak a nyílászáróink cseréje segíthet. Azonban ha ezt nem tehetjük meg, akkor is küzdhetünk az ellen, hogy kiszökjön a meleg. Rakjunk pokrócokat, ruhadarabokat az ablakainkhoz vagy az ajtók küszöbéhez, és már ekkor is megfigyelhető lesz, hogy ugyanazzal a fűtéssel mennyivel melegebb lesz bent.