Aki már próbált maga boldogulni a háztartásban előforduló kisebb-nagyobb ki-be-át-le-fel-össze-szét szereléssel, megtanulta megbecsülni a jó szakembert. Mert előbb utóbb rájuk szorulunk. Nincs ingyen a kényelem, hiába próbáljuk megúszni.

Akitől óvakodjunk

Van olyan szaki, szerelje akár a vízvezetéket, akár a fűtésrendszert, aki nem ér aranyat, legfeljebb arany árban dolgozik. Van pár típus akiktől óvakodni kell. Legelöl vannak, nyilván a harsány malac viccel köszönők, a „tölts még egyet” típus, a reggel nyolckor már a megérkező de délben még nem dolgozó, akinek mindig lerobban a busza, vagy tehénnel ütközik a biciklije, aki előre közli, hogy a legutóbbi munkaadójával csúnyán összeveszett, aki előre közli, hogy mindenhez ért, mi fűtést szerelni hívtuk, de ért a csempe rakáshoz is. Az sem utolsó szempont, hogy mondjuk fűtés szezonig kész legyen a rendszer, ezért figyelni, kell, hogy időben válthassunk, ne fagyoskodjunk, hiszen a hőmérséklet hirtelen csökkenhet.

Aki bizalomgerjesztő

Jó jel lehet viszont ha az illetőnek például drágák a szerszámai, és jó teherbírásúak. Bizony egy jó ütve fúró már jó névjegykártya egy fűtés szakembernek. Nem utolsó szempont, hogy pontos, de az sem ha nehezen elérhető, a legjobb ajánlás ugye ha sok a kliens.