Akinek az otthonában volt már komolyabb dugulás, az tudhatja, hogy a probléma forrásának a megtalálása és elhárítása nem zajlik mindig könnyedén. Még akkor sem, ha mindezt szakember végzi. Sokszor ahhoz, hogy egyáltalán csak megtalálják azt a helyet, ahol a dugulás kialakult, bontani kell.

Ez pedig aztán rengeteg plusz költséggel jár. Az újabb módszereknek köszönhetően azonban ma már sokkal könnyebben is meg lehet oldani a problémát. Ami pedig ebben segít az a kamerás csatornavizsgálat. A kamerás csatornavizsgálathoz használt készülékek digitális távolságmérővel rendelkeznek, mellyel könnyedén meg lehet határozni a hibapontos helyét. Legyen szó akár dugulásról, akár a csővezetékekben jelentkező repedésekről és törésekről, a kamerás csatornavizsgálat segítségével falbontás nélkül lehet megvizsgálni a különböző problémákat, és azok megoldási lehetőségeit.

Érdemes lehet egy ilyen vizsgálatot akkor is elvégeztetni időről időre, ha különben nem észlelünk semmi rendelleneset, hiszen felmérhetjük vele a csővezetékek állapotát, így még a nagyobb probléma jelentkezése előtt ki lehet javítani az esetleges kisebb problémákat. Építkezés vagy felújítás után pedig kifejezetten ajánlott a kamerás csatornavizsgálat, hiszen ezáltal meggyőződhetünk arról, hogy a kivitelezés után nem lesznek problémáink. Nem beszélve arról, hogy egy kamerás vizsgálat bizonyítékként is szolgálhat a biztosítási eljárások során.