A 2015-ös fűtési szezonban egyértelműen a kéményes gázkazánok voltak a legnépszerűbbek, és kíváncsian várjuk, hogy idén mi lesz a trend, de addig is tárjuk fel, hogy miért is ilyen közkedveltek ezek a kéményes gázkazánok.

A boltokban és a webáruházakban hatalmas volt az érdeklődés a hagyományos kazánok, vagyis a kéményes kazánok iránt, ezekre viszont nem lehet igazán számítani, mivel már csak azok a darabok kaphatóak meg, amelyek a készleten vannak, ezeknek a gyártása sajnos már leállt. A Hőterm ESB gázkazánokat például már egyáltalán nem lehet megvásárolni. Ha viszont már van meglévő kéményes gázkazánja, az már egy másik dolog, annak a cseréje még mindig lehetséges.

Ha ezeket a kéményes gázkazánokat esetleg kondenzációs gázkazánra cserélné, akkor mindenképpen tudnia kell, hogy így kevesebb lesz a fűtésszámla, ez a fajta kazán csendesebb, ez kevésbé szennyezi a környezetet, viszont a beruházási költsége igen nagy, de talán ez eltörpül a sok pozitívum mellett. 2016-ban tehát mindenképpen érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy megéri e kéményes kazánra várni, vagy inkább beruház egy drágább, de kifizetődőbb kondenzációs gázkazánra, amellyel ráadásul a szomszédnak is dicsekedhet.