Akik modern konyhával rendelkeznek, megtehetik, hogy a hagyományos gáztűzhelyek helyett főzőlapot használjanak, amelyek hozzájárulnak a konyha tökéletes kinézetéhez és esztétikájához, hiszen több stílusú, színű és formájú is létezik már a piacon, így ön bármilyen konyhával rendelkezik, biztosan meg tudja találni a legmegfelelőbb főzőlapot.

Az elektromos üvegkerámia főzőfelület egy középkategóriás darab, mind az idő- mind az energiafogyasztás szempontjából. Ez a kerámia főzőlap könnyen tisztítható, és gyermekzárral, valamint időzítővel is rendelkezik, ellentétben más főzőlapokkal. Az elektormos-indukciós főzőfelület a legújabb és legmodernebb kivitelezés. Ezt a típust rendkívül gazdaságos működtetni, egyenletes és gyors melegítést biztosít, valamint rendkívül biztonságos is, hiszen csak a ráhelyezett edény melegszik, a főzőlap viszont nem.

Végül pedig ott van a gáz főzőfelület is, amely a leghagyományosabb kivitel. Ennek a típusnak az a pozitívuma, hogy kedvezőbb árú, és működtetése is olcsóbb a többinél, főzőlapja azonnal használható, ennél a típusnál nincs bemelegedési idő, és a szabályozhatósága is azonnali, hiszen nincs maradékhő sem és nem fűt tovább, miután lekapcsolta.