A kandalló piac jelenleg hatalmas, ezért nagyon nehéz választani, hiszen több méret, kinézet illetve stílus közül válogathatunk. Van viszont egy kandalló típus a piacon, amely mindenki számára megfelelő lehet, amely szinte mindenkinek tetszik, és amely jól megállja a helyét minden lakásban.

Ez a kandalló a Wamsler Etna, amely egy rendkívül igényes kivitelezésű darab, a csinos tűztér fölött pedig egy szarvast ábrázoló vadász motívum található, amely megvilágosul miközben a kandallóban ég a tűz. Tökéletesen mutat például egy nappaliban, főleg ha fából készült bútorok illetve berendezések vannak, továbbá esztétikus lehet egy vadászházban vagy egy fogadóban is. Külső burkolata ívelt lemezből készült, ez pedig azért fontos, mert az ívelt lemez segít abban, hogy jobb legyen a hőelosztás.

Legyen a kandalló akár kisebb akár nagyobb kéményekre kötve, rendkívül jól működik, és jól viseli magát. Huzatigénye minimum 12 Pa, ez viszont meglepően alacsony, hiszen sok kisebb teljesítményű kandalló 13 Pa huzatigényt kíván. A kandallóban kényelmesen, szépen ég a fa, a barnaszén és a biobrikett is egyaránt. Érdemes tehát szert tenni egy ilyen csinos kandallóra, hiszen feldobhatja mindenki nappaliját!