Lehetséges átalakítani a melegítő rendszert teljes villamos energiára?

Át lehet alakítani a gázüzemet teljes villamos energiává? A kérdésre az egyszerű válasz az: igen! A gázüzemű házakat minden bizonnyal teljesen elektromosra is lehet átalakítani.

Váltás villamos energiára

Sok oka van annak, hogy ez most miért ilyen aktuális téma. Régóta ismerjük a fosszilis tüzelőanyagok elégetésének a környezetre gyakorolt ​​veszélyeit, de fennáll a készletek fogyásának veszélye is. Ennek eredményeként a kormány és az energetikai társaságok beruházásokat fektettek a zöld alternatívák kifejlesztésébe, és abba, hogyan lehetne fenntartható forrásokból származó energiát felhasználni otthonaink és életünk hatalmának növelésére. A tiszta, hatékony energia iránti törekvés olyan forrásokra összpontosított, mint a szél, a napenergia és a geotermikus energia, és eddig elképesztő eredményeket ért el. Valóban, 2019 folyamán a megújuló energia volt az első és nem a fosszilis tüzelőanyagok. Ennek eredményeként az áttérés a gázról az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható alternatívákra egyre nagyobb lendületet mutat. Otthonunkban fűtéshez gázt használunk – ételeinket, szobáinkat és vizünket is ezzel melegítjük.

A főzés egyszerű megoldása a gáztűzhely és a sütő elektromos alternatívára cserélése. Van néhány fantasztikus lehetőség, köztük az indukciós főzőlapok. Ezek az elektromágnesesség segítségével azonnal olyan hőt termelnek, amely csodával határos módon nem égeti meg a kezét. Hasonlóképpen, az elektromos konvekciós kemence sokkal jobb, mint a gázsütők, mind a hatékonyság, mind a biztonság szempontjából. Mindannyian szeretjük az élő lángot, és sokáig ez tartotta vissza az elektromos kandallót. Most azonban számos gyönyörű, esztétikailag kellemes elektromos kandalló áll rendelkezésre. Sőt, nem lesz szüksége kéményre, és az egységek költséghatékonyak és könnyen telepíthetők. Lehetséges azonban a régi gázkazán kitépése és cseréje egy teljesen elektromos rendszerre is, ha erre vágyik. A teljesen elektromos rendszer utólagos felszerelésével kapcsolatban a két legnépszerűbb fűtési lehetőség a padlófűtés és az elektromos radiátor.