A megújuló energia ösztönzője (Renewable Heat Incentive) egy az angol kormány által irányított rendszer, amelynek célja, hogy minél több ember fektessen be megújuló energia rendszerekbe.

Támogatás a biomassza kazánokra

Több ezer támogatható termékmodell jogosult az RHI program igénylésére, feltéve, hogy bizonyos szabályokat követnek a tulajdonosok. Elsőnek szeretnék kiemelni egy egyértelmű feltételt, vagyis azt, hogy az RHI-hez való jogosultsághoz a biomassza kazánnak Angliában, Walesben vagy Skóciában kell lennie. Tehát mondjuk Észak-Írország rendelkezik saját RHI rendszerrel, így ott nem igényelhető az Angol kormánytól a támogatás. Az igénylőnek továbbá szüksége lesz egy 2 évesnél fiatalabb építési szerződésre, amely tükrözi a legújabb építkezéseket a lakásban. Egy másik jelentős követelménye a támogatási programnak, hogy maga a biomassza kazánnak újnak kell lennie ahhoz, hogy támogatható legyen. Ebbe nem beleértendők a radiátorok vagy a fűtési rendszer csövei, csak a hőtermelőnek kell újnak lennie.

További feltétel, hogy magát a biomassza kazánt az MCS szabványügyi szervezet által akkreditált telepítőjének kell telepítenie, mivel szüksége lesz az MCS tanúsítványra az igényléshez. Az MCS tanúsítvány abban is segít a hatóságnak, hogy meghatározzák a biomassza kazán telepítésének idejét. Az RHI-hez való jogosultsághoz 12 hónapnál korábbi telepítésnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb 12 hónap van az igazoláson történő telepítés és a jelentkezés dátuma között. A biomassza kazánnak meg kell felelnie a levegőminőségi követelményeknek is. Ez azt jelenti, hogy a részecskekibocsátás nem haladhatja meg a 30 g / gigajoule hőteljesítményt és a nitrogén-oxidok (NOx) kibocsátása nem haladhatja meg a 150 gramm / gigajoule hőteljesítményt. A biomasszával kapcsolatban az RHI rendszer időtartama alatt (7 év) éves nyilatkozatot kell benyújtania a rendszer működéséről. Érdekes követelményeken alapszik a támogatás a szigetország területén és talán viszonyítási alaphoz tökéletesen megfelel a Magyarországi biomassza kazánok támogatási követelményekhez képest.