Az áram nem játék, soha, semmilyen körülmények között. Legyen szó bármilyen meghibásodásról, bármilyen megcsinálni való dologról, minden esetben érdemes villanyszerelőhöz fordulni. Vannak olyan jelek, melyek még mielőtt nagyobb probléma alakulna ki, jelzik, hogy valami nincs rendben, a hálózatunkban.

Ilyenkor is forduljunk mihamarabb villanyszerelőhöz. Ilyen jel például a sistergő hang, amelyet nagyobb terhelés esetén lehet észlelni. Akkor hallható, ha valahol kötéshiba van, vagy gyengült a vezetékkontaktus. A vibráló és izzó lámpák szintén kontakthibára utalhatnak, azonban, ha csak egy bizonyos lámba vibrál, akkor lehet, hogy a kapcsolóban van a gond. A feketedő kötődoboz egy olyan jel, amelyet nem szabad félvállról venni. Ez ugyanis a vezetéktúlzó melegedésével jelentkezik, melyet pedig a túlterhelt hálózat okoz. Ez minden esetben tűzveszélyes.

Nem érdemes a kismegszakítókat nagyobbra cserélni, hiszen ezzel csak növeljük egy lehetséges tűz kialakítását. Ugyancsak a túlterhelés jele az égett kábel vagy műanyag szag. Azonban ebben az esetben már annyira átmelegedett a kábel, hogy az olvadni kezdett. A következő lépés innen már a fényjelenség és a tűz, az olvadás után ugyanis az következik. Ahhoz, hogy mindezt elkerüljük érdemes a régi hálózatot felújítani. A régi villanyvezetékek ugyanis nem bírják el a mai megnövekedett igényeinket.