Melyek a dugulás előjelei?

Bár kevesen gondolnak bele, de mint minden másnak, úgy természetesen a dugulásnak is vannak előjelei. A legtöbb dugulás nem egy nap alatt alakul ki, hanem egy hosszabb folyamat eredménye. Ezeket az előjeleket vélhetően már többen is tapasztalták akár többször is, azonban nem biztos, hogy összekapcsolták azokat a dugulással, pedig ha időben lépünk, akkor megúszhatjuk a nagyobb problémákat.

A dugulás első előjele – mely tapasztalása után még kevesen gondolnak arra, hogy a lefolyóban van a probléma – a különféle kellemetlen szagok megjelenése a lakásban. A legtöbbször undorítónak minősíthető szag akár az egész lakást is belengheti, azonban mi magunk pedig egyszerűen nem tudjuk megtalálni a forrását. Sokan ilyenkor akár többször is kitakarítanak mindent, de a szag ettől még nem szűnik meg. Ezek a szagok ebben az esetben a lefolyóból származnak, melyek egy keletkező dugulást sejtethetnek.

Ilyenkor próbálkozhatunk házi praktikákkal, azonban végső megoldást lehet, hogy csak egy szakember jelenthet. A másik, valamivel már egyértelműbb jel, a víz lassú lefolyása. Ennél az előjelnél a legtöbben azért már sejtik, hogy valami probléma lehet a lefolyóban. Ilyenkor is érdemes előbb házi praktikákkal próbálkozni, hiszen nyilvánvalóan még nincs teljesen elzáródva sehol sem a lefolyó. Azonban ha nem akar szűnni a probléma, akkor mihamarabb vegyük igénybe egy szakember segítségét!