Mi a különbség az elektromos radiátorok és az elektromos panelek között?

Gyakran mondják, hogy a technológia világa soha nem áll meg. És bár mindannyian tudjuk, hogy ez igaz olyan dolgokra, mint a telefonok és a számítógépek, az elektromos fűtési termékekre is igaz. Mindig új innovációk jönnek létre, így nem csoda ha néha összekavarodunk.

Elektromos radiátorok vagy elektromos fűtőberendezések

Kezdjük az egyszerű résszel. Az elektromos radiátor hőtartó közegben tárolt hőt sugároz. Gondoljon erre úgy, mint ahogy a nap melegséget sugároz; ha árnyékba lép, és ezért a közvetlen sugárzásból kilép, kevésbé érzi a meleget. Ezzel szemben egy elektromos panelfűtés vagy “konvekciós fűtés melegíti a zárt területen keringő levegőt. Ha érzi a hő illatát, akkor valószínűleg konvekciós fűtést tapasztal. A szag azért létezik, mert a kenyérpirítóhoz hasonlóan a panel fűtőelemek is ki vannak téve a levegőnek, és így égetik a benne lebegő porszemcséket. Miután elmagyaráztuk ezt a különbséget, kissé összezavarhattuk. Ugyanis az elektromos radiátor és az elektromos fűtőberendezés egyaránt sugárzott és konvektált hő kombinációját használják. Míg azonban az elektromos radiátor hővisszatartó közeggel rendelkezik (ez tárolja a hőt és elosztja), az elektromos fűtőberendezés nem.

De az is lehet, hogy ezek mind nem számítanak önnek, az is lehet, hogy csak annyit szeretne tudni, hogy melyiket érdemes megvennie. Nos, ez igazából teljesen attól függ, mire akarja használni. A szoba elektromos radiátor választéka vagy elektromos fűtőtestje között leginkább az dönt, hogy a helyiségben mindennapi vagy alkalmi használatára szolgál-e. Mivel az elektromos radiátorok hőt tárolnak, ideálisak elsődleges hőforrásként azokban a helyiségekben, amelyeket naponta használnak, vagy hosszú ideig (pl. nappali vagy hálószoba). De az elektromos fűtőberendezések ideálisak azokhoz a helyiségekhez, amelyek csak alkalmanként szoktak használni (például vendégszoba vagy télikert), ezért nincs szükségük folyamatos fűtésre.