A radiátor BTU sebessége gyors és egyszerű módja annak, hogy megtudja, mennyi hőt bocsát ki a radiátor, és alapvetően segít abban, hogy eldöntse, a radiátor helye megfelelő-e vagy sem. Fontos tudni, hogy mekkora hőt igényel otthona minden helyisége ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan működjön, és hogy ne legyen túl meleg vagy túl hideg a helyiségben.

British Thermal Unit

A BTU, a British Thermal Unit azaz a Brit Termikus Egység (brit hőegység). A BTU az a mértékegység, amely azt az energiamennyiséget ábrázolja, amely egy fél liter víz melegítéséhez egy Fahrenheit-fokkal szükséges. Ez a mértékegység gyakoribb az Egyesült Királyságban, de a világ többi részén is alkalmazzák, és ez leggyakrabban az energia, az energiaellátás, a légkondicionálás és a gőzfejlesztéshez kapcsolódik. A BTU a szokásos mértékegység amikor a radiátorokat választják, tehát minden jó radiátor termékspecifikációjában látni fogja. Ha új radiátort szeretne vásárolni, akkor a megfelelő vásárláshoz elengedhetetlen, hogy kiszámítsa a szükséges BTU számát. Ha túl kevés a BTU-kimenet a helyiség nem fogja elérni a kívánt hőmérsékletet, és szenvedni fog, ha a szoba hideg lesz és nem tud majd senkit sem fogadni a szobában. Ha túl sok a BTU, akkor a túl magas hőmérséklet miatt fog pénzt pocsékolni.

Annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezze a radiátor és a központi fűtési rendszer előnyeit, fontos, hogy olyan radiátort vagy törölközőszárítót válasszon, amely megfelelő hőteljesítménnyel rendelkezik ahhoz a szobához, ahová elhelyezni szeretné. Alapvetően nem helyezne el egy hatalmas radiátort egy kisebb vendégszobába, ugyanúgy, ahogy nem helyezne egy kicsi, egylemezes radiátort egy hatalmas, nyitott terű nappaliba. Ne aggódjon, nem kell matematikai zseninek lennie ahhoz, hogy megtudja, mekkora BTU kimenetet igényel a radiátor, csak kéznél kell lennie egy mérőszalagnak, meg számolni néhány ablakot, és tudni, hogy mi van a szoba falának túloldalán.