A 21. század elektromos fűtésének híre villámsebességgel terjed a hazai házfelújítók, és az építkezők körében. Hisz nem hogy csak energiatakarékos módszer az infrasugaras fűtés, de egészséges is.

Hogyan működnek az infrapanelek?

Az infrafűtés egy infrapanelen keresztül sugároz, mely 16-20 mm vastagságú. Ennek előlapja a sugárzó felület, mely minél nagyobb területű, annál nagyobb teljesítményre képes. Az infrapanelben elektromágneses sugárzás jön létre, mely elektroszmogban szegény, mégis nagy hatásfokú hősugárzást eredményez. Ettől lakásunk érezhetően komfortosabb lesz. Az infrapanelek hatásfoka kiemelkedően jó, hisz a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Mivel nincs hőközvetítő közeg, így nem vész el semennyi hőmennyiség.

Több mint energiatakarékos fűtésmód

Az infrafűtés egy forradalmi megoldás, mellyel rengeteget spórolhatunk és a legtöbb fűtéssel ellentétben nem szennyezi a környezetünket. Már ezért is okos választás, viszont ezen felül az egészségünkre is jó hatással van. Sőt, az optimális hősugárzásnak köszönhetően, az átlagos szobahőmérséklettől 2-3 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten sem fázunk. Ezzel még többet spórolhatunk fűtésszámlánkon.