Ha még soha nem volt biztos abban, hogy mi a különbség a kombinált kazán és a hagyományos kazán között, akkor teljesen megértjük, hogy az új központi fűtési rendszerre való áttérés ijesztőnek tűnik.

A Kombi kazán

Minden otthon más, így bár nem mindenkinek való, de a kombik sok háztartás számára kiváló lehetőségek. Ha valamit tudni kell a kombi kazánokról, az az, hogy ez a szorgalmas fehér doboz biztosítja a fűtést és a meleg vizet is otthonában, ez a kombináció nevében is ott van. Ráadásul nem szükséges víztároló tartály vagy henger az alapvető munkák elvégzéséhez. Általában a kombinált modellek a legalkalmasabbak a kis és közepes méretű otthonok számára. Sok ember számára a kombinált modellek egyik legvonzóbb előnye, hogy csak akkor melegítik a vizet, amikor szükségük van rá – ez azt jelenti, hogy pénzt takarítanak meg az energiaszámlákon. A hagyományos kazánoktól eltérően a kombinált modellek csak azt a vizet melegítik, amelyre a háztartásnak szüksége van. Sokkal kevesebbet kell működniük, mint azoknak a modelleknek, amelyeknek a palackokban vagy tárolótartályokban melegíteni kell a vizet, ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebb energiát fogyasztanak.

A szakértői kidolgozták, hogy a fűtés több mint a felét teszi ki annak, amit egy átlagos háztartás évente költ energiaszámlákra. Ez megmutatja, hogy mekkora különbséget jelenthet egy hatékony kazán. Nem csak egy csillogó új modellt szerez, ha kombi kazánra vált, hanem otthonában is még több extra hely lehet. A kombinált kazánoknak amellett, hogy nincs szükségük tárolóra vagy tartályra, sok olyan kompakt is van ezekből, hogy egy kis konyhaszekrényben tárolhatók legyenek. Régen a kazánok zajosak voltak, de ehelyett már olyan impozáns készülékeket vezettek be, amelyek alig hallhatóak. Lehet, hogy meglepi, mennyire stílusosak lehet a modern modellek. Nincs rosszabb annál, mint amikor várni kell arra, amíg a víz felmelegszik a mosáshoz vagy a gyors zuhanyzáshoz, különösen, ha rohannia kell mert késésben van. Jó hír a kombinált kazánokkal kapcsolatban, hogy nem kell megvárni, amíg a víz felmelegszik egy tárolóban.