Napjainkban egyre inkább válasszuk a megújuló energiaforrások által nyújtotta lehetőségeket arra, hogy a téli zord időjárásban felmelegítsük az otthonunkat. Ma már alig találkozni olyan otthonokkal, ahol meg megtalálható a régi fatüzelésű kályha vagy esetleg kandalló.

Miért érdemes megtartani egy ilyen kályha?

Amikor új házat építünk, vagy felújítást végzünk, akkor sokszor a régi elavult tárgyakat és berendezéseket nélkülözzük. Viszont a fatüzelésű kazán az egy olyan elem, melyet nem érdemes mellőzni. Mindjárt elmondjuk, hogy miért. Az elmúlt évszázadok során a fatüzelésű kályhák és kandallók lételemként voltak jelen az otthonokban. Melyek nem kifejezetten csak a meleget biztosították, de több funkcióval is rendelkeztek, mint pl. az ebéd elkészítésénél is nagy szerepet játszottak. Sokszor a tüzelőskályhán készült az ebéd, illetve a kemencében sült a kenyér. Ma már leginkább a gáz, a villanyosáram, illetve a megújuló energiák dominálnak, ha a fűtést vesszük figyelembe. Viszont a statisztikák azt mutatják, hogy a jövőre nézve egyre inkább vissza lopják magukat a mindennapjainkba azok a fűtési formák, melyek a régi időben is jelen voltak. Ma már több olyan cég is dolgozik azon, hogy a régi stílusú kandalókat miként lehetne modernizálni.

Fűtési szezonA legújabb technológiáknak köszönhetően ez oly módon kivitelehető, hogy régi fa tüzelésű kemencéket gáz vagy villamos energia alkalmazásával kombinálják. Ennek köszönhetően a faégés, illetve a fűtőteljesítmény a maximálisra növelhető. Egy biztos a fával való tüzelésnek nincs párja. Az olyan légkört és melegséget biztosít, melyet más tüzelőanyaggal nem érhetünk el. Sokkal kellemesebb lehet a lakás hangulata, amennyiben az egyedülálló fa által nyerjük el az otthon melegét. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor forduljon a magasan szakképzett munkatársainkhoz. Forduljon hozzánk bizalommal!