A mágneses szűrő egy speciális szűrő, amely segít megelőzni az iszap vagy törmelék keletkezését, amely károsíthatja a fűtési rendszert. Ezek a kazán csővezetékére vannak felszerelve. Nincsenek mechanikai alkatrészei, és mágnes segítségével működik, hogy vonzzon magához minden egyes fémtörmeléket.

Miért van rá szükség és hogyan működik pontosan?

A rendszerekben sajnos, a törmelék és a korrózió mennyisége is nő! Bármely acél radiátorral készített fűtési rendszer mindig korrodálódik, mivel a víz és a fém rozsdát okoz, így iszap keletkezik. Ez az iszap felhalmozódik a radiátorokban – korlátozva azok teljesítményét, hatékonyságát és keringését. Ez az iszap beszorulhat a kazánba vagy a fűtőszivattyúba, és teljes meghibásodást okozhat! Az iszapnak egyéb hatásai lehetnek a rendszer egészére nézve – zaj, nehézségek a radiátorok melegítésében, zavaros víz, összességében kisebb hatékonyság, megnövekedett szén-dioxid, magasabb energiaszámlák és sok más kellemetlen tényező. Mágneses szűrő nélkül szükség lehet a legrosszabb esetben egy teljesen új rendszerre.

A mágneses szűrés a legjobb és legköltséghatékonabb módszer a szennyeződések eltávolítására a gép működéséből. A vasrészecskék rozsdát, korróziót és a termék szennyeződését okozhatják, ami semmiképp sem előnyös. A mágneses szűrő vonzza a vasrészecskéket és egyéb szennyeződéseket, és általában csak a visszahelyezés előtt kell öblíteni és a felesleget kitakarítani. Ezzel szemben az eldobható szűrők gyakori vásárlást és cserét igényelnek, ami nem olyan költséghatékony vagy biztonságos a környezet számára. A mágneses szűrés a szokásos vagy a meglévő szűrőkkel kombinálva alkalmazható és rengeteg előnnyel jár ezért nem fogja megbánni, ha kipróbálja. A mágneses szűrő egy igazi befektetés, amivel csak még jobb lehet a fűtési rendszer teljesítménye, tehát érdemes elgondolkodni a használatán.