A lefolyó tisztítása akkor válik szükségessé, ha észrevesszük, hogy nehezebben vagy lassabban folyik le a víz. Ilyenkor a lefolyó víz furcsa hangot hallat és várható a végleges dugulás. Érdemes megelőzni a teljes elzáródást, elsősorban szűrő segítségével.

A mosdó eldugulása a lerakódott szennyeződés miatt történik leggyakrabban. Ilyenkor azt tehetjük, hogy óvatosan szétszereljük a szifont és kitisztítjuk, ezután visszaszereljük, ügyelve arra, hogy a tömítések a helyükre kerüljenek.

Ha ez nem volt hatékony, akkor a falban lévő lefolyóban van a probléma. Ebben az esetben próbálkozhatunk lefolyótisztító szerekkel, de ezek a szerek a hajat és a szőröket nem képesek feloldani. Inkább próbálkozzunk csőgörénnyel. Ekkor, ismét szét kell szerelni a szifont és a lefolyóba helyezni a csőgörényt. Különösen figyelni kell arra, hogy miközben toljuk le a csőgörényt, néha próbáljuk meg visszafele húzni, nehogy beragadjon, mert akkor lehet, hogy már csak a falbontás segít.

Ha minden próbálkozásunk  kudarcot vallott, hívni kell sürgősen egy szakembert. A gyakorlattal rendelkező dugulás elhárítok, professzionális gépekkel oldják meg otthonában a kellemetlen, makacs elzáródásokat.