Manapság már egyre több cirkót adnak el, amelyek keringető szivattyúval, szabályozással és tágulási tartállyal kerülnek forgalomba. Ezek a cirkók különösen előnyösek a falfűtéseknél, illetve a padlófűtéseknél is, szóval az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszereknél.

Egy cirkó hatásfoka 20 százalékkal nagyobb a hagyományos fűtőberendezésekénél, így az energiamegtakarítás igen jelentős, a károsanyag kibocsátás pedig nagyon alacsony. Egy jobb minőségű kazán ára körülbelül 230 ezer forintnál kezdődik, így 230-250 ezer forintért már egy jobb, megbízhatóbb cirkót vásárolhatunk. Vannak még cirkók 350 ezer forintért is, viszont azok nem tudnak annyival többet, hogy megérje a pénzt.

A cirkókat nem önmagukban, hanem a kéménnyel és a gázbekötéssel együtt beszerelés előtt vizsgáltatni és engedélyeztetni kell. A cirkók tehát tervezést igényelnek, és mindenképp jóváhagyást és engedélyezést igényel a beszerelésük, viszont ha ez megtörtént, akkor biztos lehet benne, hogy egy biztonságos fűtési berendezése lesz. A cirkóbaleseteknél utólag mindig kiderül, hogy az előírások be nem tartása okozta a problémát, így érdemes inkább megelőzni a bajt az engedélyezésekkel.