Természetes, hogy senki sem örül annak, ha valamilyen működési zavar folytán nem funkcionál kellőképpen a fűtési rendszere. Nem azért szánunk rá sokszor igen komoly összegeket a fűtésre, hogy hazatérve a hideg utcáról egy kihűlt lakás fogadjon bennünket, azonban tény, hogy a rendszerbe időről-időre csúszhat némi hiba, ám ha sikerül megfejtenünk a probléma okát, akkor rövid időn belül orvosolhatjuk is a megfelelő szakember segítségével.

Lássuk, milyen gondok adódhatnak a fűtésrendszerben? Amikor egy radiátor a méretéhez képest alacsony hőmennyiséget bocsájt ki, az a legtöbb esetben a következő problémák egyikére vezethető vissza: vagy túl kevés a benne lévő melegvíz, vagy nem jut el a víz a fűtőtest összes részére. Gyakori jelenség például, hogy ha rátesszük a kezünket a radiátorra, akkor azt észleljük, hogy helyenként langyos, vagy épp kifejezetten meleg, míg, ha kicsit arrább is leellenőrizzük, akkor azt tapasztaljuk, hogy helyenként teljesen hideg.

Hogy mi a gond valódi forrása, azt leginkább egy tapasztalt szakember tudja megmondani, hiszen lehet probléma magával a radiátorral, a csőrendszerrel, a szivattyúval, esetenként pedig akár a kazánnal is.