Feketés foltok jelentek meg otthona falain és dohos szag jellemzi az egyes helyiségeket? A penészesedés nem pusztán esztétikai problémákat okoz, hanem egészségügyi kockázattal is együtt jár. Rendkívül fontos tehát, hogy odafigyeljünk a megfelelő hőszigetelésre, a nyílászárók állapotára és persze a rendszeres szellőztetésre, hiszen így kiküszöbölhető a falakon lecsapódó nedvesség és a penészesedés.

Fontos szerep jut a fűtési rendszer állapotának is, hiszen a nem megfelelően működő konvektorok mind a fűtés hatékonyságát, mind az ingatlan belső mikroklímáját befolyásolják. Legalább az éves fűtési szezon előtt ajánlott átnézetni a lakásban levő berendezéseket, hogy azok kifogástalan állapotban álljanak rendelkezésre egész télen.

Mivel a fűtésszerelés speciális hozzáértést követel meg, ezért nem érdemes a házilagos megoldásokkal próbálkozni. A legjobb profik elérhető áron dolgoznak, és sokszor még a kiszállásért sem számolnak fel plusz díjat. Ennyit mindenképpen megér otthona és szerettei biztonsága, valamint a penészesedés ellen vívott harc. Ne feledje, a penészfoltokból a levegőbe kerülő spórák allergiás panaszokat okozhatnak, ami visszatérő egészségügyi gond lehet!