Minden, amit tudnod kell a gázvezetékről

Az októberi hónap azt jelenti, hogy az ország északi részén élő lakástulajdonosnak el kell kezdenie a fűtési rendszer beindítását. A gáz a legolcsóbb és leghatékonyabb módszer a kemence vagy kazán fűtésére.

A leggyakoribb gázvezetékek

A gázfűtés előnyeivel együtt jönnek a biztonsági problémák és a háztulajdonosok felelőssége. Otthoni ellenőrként az Ön feladata, hogy segítsen felismerni azokat a hiányosságokat, amelyek veszélyeztethetik a gázt használó otthonokban tartózkodók biztonságát. A ház belsejében lévő csővezetéket gázellátó vezetéknek vagy építési vezetéknek hívják. Az ágak az egyes készülékekhez vezetnek. Az elágazás egy vonalban végződik, amely egy függőleges cső, ez a felső leágazási vonalról a készülékbe ereszkedik. A készülék csatlakozási pontján általában van egy üledékfogó, amelyet néha csepegtető lábnak hívnak, amely kupakot is tartalmaz. Ez a csőhosszabbítás általában legalább 3 hüvelyk hosszú, és bármilyen víz vagy idegen anyag megkötésére szolgál, amely a gázban lehet, mielőtt az anyag magába a készülékbe kerülne. Ez egyszerűen egy gravitációs rendszer, amely által a szilárd anyagok és a folyadékok a zsebbe esnek.

A gázmérő mögött lévő csövek ellenőrzése rendszerint a lakástulajdonos feladata. A gázmérő előtti csövek és maga a mérő általában a gázüzem felelőssége. Acél, réz, sárgaréz: a leggyakoribb gázvezeték a fekete acél. Horganyzott acél, réz, sárgaréz vagy CSST (hullámos rozsdamentes acélcső) szintén használható bizonyos területeken, de egyes közművek kifejezetten tiltják a réz használatát ebben az esetben. Más területeken a réz használata elterjedt. Tudnia kell, hogy mi elfogadható az Ön területén, ennek mindenképp utána kell nézni. Az acélcsövek általában feketék, képlékeny vas vagy acélszerelvények. Néhány területen horganyzott acélt is használnak. Mielőtt bármelyiket választaná érdemes felvenni a kapcsolatot egy szakértővel.