Amint eljön az ősz, már mindenki azon gondolkodik, hogy mi lenne a leggazdaságosabb és legolcsóbb mód arra, hogy fűtse a házat a nagy hidegek idején. Ha önnek van állandó fűtési szokása, akkor nagyon jó helyzetben van, önnek emiatt nem kell aggódnia.

Ha viszont épp azelőtt áll, hogy lecserélje fűtési rendszerét, akkor utána kell nézni a konvektoroknak, amelyek több pozitív tulajdonságot is hordoznak magukban. Azon kívül, hogy vannak gázkonvektorok, léteznek már manapság elektromos konvektorok is, amelyek az áramot használják a fűtéshez, ezeknek a belsejében fűtőszál található. Ez viszont csak kiegészítő megoldásként jöhet szóba, mert ezek nem arra valók, hogy az egész lakást fűtsük velük.

A gázkonvektor készülékek azok a gázberendezések, amikkel egy egész lakást fűthetünk, ezek sokkal elterjedtebbek. A gázkonvektorok főleg a nagyobb városokban elterjedtek, de már kisebb falvakban is találkozhatunk velük. Létezik öntöttvas illetve lemezből készült gázkonvektor is, az öntöttvas a régebbi típus, ami drágább is, viszont a lemezből készültek is egyre csak fejlődnek ritkábban adják ki azt a kellemetlen pattogó hangot. Külsőleg az öntöttvas gázkonvektor a legesztétikusabb, de a lemezes konvektorok közül is már van egy-két szép darab.