Bármely ingatlanban előfordulhat dugulás, ám annak elhárítása egyformán fontos mindenki számára. De mégis mit tehetünk, ha nem folyik le a víz a konyhai szaniterekből? Milyen anyagot érdemes használni a fürdőszobai dugulások elhárítására?

Mi a leginkább alkalmas a toalett rendszerének átjárhatóvá tétele érdekében? A dugulások helyüktől függetlenül alapvetően zsiradékból és az abban megülő apróbb szennyeződésekből, hajszálakból állnak. A toalett esetében ehhez még hozzájöhetnek az oda nem illő tárgyak, valamint a gyakran lehúzott, használt macskaalom. A legfontosabb tehát a gócpontok feloldása, és a rendszer mihamarabbi átjárhatóvá tétele.

Az üzletekben sokféle duguláselhárító hatóanyaggal találkozni, amelyek beszerezhetőek por, gél, vagy folyékony állapotban is. Ha a természetes megoldásokat részesítenénk előnyben, akkor megéri a szódabikarbóna, vagy például az ecet mellett letenni a voksot. A vegyi anyagokkal ellenben, ez utóbbiakat rendszeresen is használhatjuk, hiszen biztosan nem fogják károsítani a rendszert. Az erős, maró hatással bíró vegyi anyagokról ez korántsem mondható el. Megéri tisztában lenni azzal is, hogy ha néhányszori házilagos duguláselhárítás sem vezet eredményre, akkor célszerű szakembert hívni a dugulások megszüntetésére.