A legtöbb fűtési rendszer típust az egyszerű emberek mind kazánnak nevezik. Ennek ellenére a teljes, szakszerű neve egy fűtési rendszernek épületgépészeti berendezés.

Egy rendszernek meg kell felelnie a következő melegvíz-szolgáltatási energiaszükségletnek

Egy jó fűtési rendszer akkor felel meg a követelményeknek, ha környezetbarát, hatékony, üzemeltetési költsége nem drága, jól működik és könnyen kezelhető, minden fűtési berendezésnek megvan a saját helye, netalán külön helyisége, tökéletesen illeszkedik az épület kialakításához, valamint ha könnyen meghatározhatóak az át- valamint kitörési pontok.

Hogyan válasszuk ki a jól működő fűtési rendszert?

Minden vásárló teljesen más igényekkel rendelkezik, így például az a vásárló, aki fűtésre és meleg vízre vágyik, az más rendszert kell kiépíttessen, mint az a személy, aki medencefűtést is szeretne, vagy éppen ha nyáron is fűteni szeretne. Érdemes ilyenkor szakemberhez fordulni, hiszen ő majd elvégzi az energiamérleget, ami kimutatja majd a rendszer gazdaságosságát. Nagyon fontos tehát, hogy választás előtt is szakemberhez forduljunk, hiszen sokat segíthet abban, hogy a megfelelő fűtési rendszert válasszuk.