Jó ötlet vízvezeték-szerelőt választani, mielőtt vízvezeték-vészhelyzet merülne fel, így dönthet úgy, hogy ki kell hívni, anélkül, hogy maga a vízvezeték-vészhelyzet további stresszt okozna. Probléma észlelésénél minél előbbi időpontban tudjunk szakembert hívni, mert így tudjuk a kárunkat a lehető legkisebbre csökkenteni! Legyen egy lista elérhető helyen a különböző fontos telefonszámokkal! Esetleg a kialakult helyzetet telefonon is kérdezhetjük mi a teendő amig kiérkezik!

A kezdés jó módja az, ha megbízható barátaitól és szomszédaitól kérdezi helyi ajánlásokat a szerelőkről. Saját tapasztalat vagy referencia a legmegbízhatóbb! Fontos a megbeszélt időpontra való odaérkezés! Mindenesetre ne italosan jelenjen meg és a feladatát végezze a mielőbbi hibaelhárítás érdekében! Így kiküszöbölve a további károk keletkezését, és a meglévő kár elhárítását! Az ajánlások sokkal informatívabbak lehetnek, mint a telefonkönyvben szereplő hirdetések. Számos ajánlással könnyebbé válik a felhívás és a megalapozott döntés meghozatala.

Körbehíváskor fontos meghatározni néhány alapvető információt

A vízvezeték-szerelőket engedélyekkel kell ellátni, ahol szükséges, formális képesítéssel kell rendelkezniük, ha gázszolgáltatáson vagy édesvízellátáson dolgoznak, és nagyon fontos ellenőrizni, hogy biztosított-e, ha nem biztos benne, hogy megkérdezi a fedezet igazolását, otthon és a tartalom veszélyben van, ha nem biztosított.

Fontos megkérdezni, hogy nyújtanak-e 24 órás kiszolgálási szolgáltatást, és milyen választ kínálnak vészhelyzet esetén. Meg vannak-e az összes alkatrész, amelyre általában szükségük lenne a furgonon, vagy vannak másutt? Az is jó, ha képet kap arról, hogy mennyit számít fel, és hogy milyen fizetési módszereket fogad el. Fontos, hogy a vízvezeték-szerelő interjút követően pozitív érzés legyen, mivel ez a szakember különösen stresszes időben otthon fog dolgozni.