A gázszag mindenképpen gázszivárgásról árulkodik, amelyet valamilyen meghibásodás eredményezett, így ha az utcán, vagy netalán otthon gázszagot érez, azonnal vegye fel a kapcsolatot egy gázszerelővel, aki akár egy órán belül a helyszínen lehet. Ha a lakásban érez szivárgást, még annyit tehet, hogy elzárja a készülék előtti csapokat, valamint a gáz főcsapját is. Szellőztessen, és hozzon létre kereszthuzatot azonnal!

Ilyenkor semmiképp sem szabad gyufát gyújtani, sem az elektromos készülékek üzemállapotát megváltoztatni, hiszen például a TV be- és kikapcsolásakor is keletkezik elektromos szikra, ami azonnali gázrobbanáshoz vezethet. A berendezések karbantartását és javítását csakis szakember teheti meg, aki érti a dolgát, és aki több éves tapasztalattal rendelkezik. Nem érdemes önként nekivágni a feladatnak, hiszen ha olyan emberek nyúlnak a meghibásodott fűtéshez, akik nem értenek hozzá, akár baleset is bekövetkezhet.

Ha régebbi készüléke van, akkor érdemes többször karbantartani és ellenőriztetni, de ha lehetősége van, akkor pótolja azt egy új készülékre, hiszen azok sokkal hatékonyabbak és megbízhatóbbak, de azokat is érdemes azért időközönként ellenőriztetni a testi épség és a biztonság érdekében!