Manapság a modern konyhákba már nem a hagyományos gáztűzhelyeket szerelik be, hanem az esztétikum és a takarékosság kedvéért főzőlapokat használnak, amelyek több pozitívummal rendelkeznek, és sokkal többet tudnak, mint egy hagyományos tűzhely.

Az üvegkerámia főzőfelület például inox szegéllyel kapható, ez pedig megvédi a sérülékeny részt, ami a keret. Ezek a készülékek érintőgombosak, tehát rendkívül modern megoldás lehet, ha önnek is korszerű konyhája van. Az indukciós főzőlapok szintén érintőképernyősek, és ezek a darabok a legmodernebbek a piacon. Bizonyos modellekben még csúszókapcsoló is található, és ehhez a típushoz lehet külön kiegészítőket is vásárolni. A félindukciós főzőlapok is számos extrával rendelkeznek, amelyektől gazdaságosabb lehet a főzés.

Mindegyik típusban közös az, hogy rendelkeznek gyerekzárral, így lezárható a főzőlap a gyerekek elől, és így a tisztítás is egyszerűbb lehet. Minden típusú főzőlap rendelkezik időzítővel, ami azt jelenti, hogy egy idő után kikapcsol a főzőlap, az alapján az idő alapján, amit ön meghatároz. Végül pedig ezek a modern főzőlapok mind felfűtésesek, vagyis magasabb energiafelvétellel sokkal gyorsabban melegíti fel a főzőzónát, így rengeteg időt takaríthat meg.