A csövek szinte élnek – figyelmeztető hangokat hallatnak, amikor valami baj van, és a sikoltozás egyike azoknak a nyugtalanító hangoknak, amelyeket csak zavar okozhat. A hang általában akkor fordul elő, mikor a nagy nyomású víz áthalad egy korlátozó nyíláson. Ez azt jelentheti, hogy az üledék vagy a levegő a csövekben valahol elakad és a csövek öregszenek, ki kell őket cserélni.

A csövekben levő törmelék is okozhat hangokat a vízvezetékekben

Az úgynevezett galvanizált cső szindróma is oka lehet a hangoknak. Ha az ön házát a 20. század közepe után építették, akkor a vízvezetékek horganyzott acélból készülhetnek, mielőtt a réz felváltotta ezt az anyagot. A horganyzott csövek korrodálódnak belül, és mivel a korrózió fokozatosan felhalmozódik és korlátozza a vízáramlást, rendszerint nyomáscsökkenést lehet miatta tapasztalni a csaptelepeken. Ez a nyomásveszteség a csövekben lévő olyan helyeken látható, ahol a korrózió a legnehezebb. A forróvízcsövekben két ok miatt gyakoribb: a forró víz felgyorsítja a korrózió kialakulását vagy forró víz nagyobb nyomás alatt van, mint a hideg víz.

Vízvezeték

Vízvezeték

Ha éppen most fejezte be a vízvezeték-javítást, amely a csövek módosítását eredményezte, és a folyamat során bizonyos törmelék került a szelepbe vagy a csövekbe, akkor ez korlátozza a vízáramlást. Húzza ki a csöveket. Távolítsa el az összes szellőztetőt a mosdócsapjából; nyissa ki a forró és hideg vízszelepeket minden csaptelepen – beleértve a kádakat és a zuhanyzókat -, és hagyja, hogy a víz kb. egy percig működjön. Húzza le az összes WC-t a házban, amíg a víz fut, és nyissa ki a hűtőszekrényben lévő vízadagolót, ha van ilyen. Végül pedig a csövekben levő levegő is hangokat ad ki a vezetékekben. Ha levegő jut be a vízvezetékeibe, akkor egy buborékot képez, amely korlátozza a vízáramlást, ugyanúgy  mint a szilárd törmelék. Ha ezt az állapotot fennáll, egy légzsilip alakulhat ki, és teljesen tönkre teheti a vízvezetékeket.