A modern kazán, más néven a kondenzációs kazán működésének alapja, hogy lehűljön a füstgáz és az égéstermékek a készülékben. Egy ilyen fűtési rendszer sokkal hatékonyabb lesz, mint egy régebbi típusú, de egy igazán korszerű és modern felépítésű és működésű fűtéshez más dolgok is szükségesek.

A kondenzációs gázkazánokban az égéstermék, amely távozik, nem lehet több 45-50 foknál, így nem engedheti ki a meleget. Ahhoz, hogy ez a rendszer jól működjön, célszerű alacsonyabb fűtővíz hőmérsékletre venni a fűtési rendszert, ezt a hatást pedig hő leadó felülettel lehet elérni. Hatékony fűtési rendszer érdekében érdemes nagyobb padlófűtést, radiátorokat és falfűtést alkalmazni. A korszerű kazánvezérlés is egy fontos lépés, amely során célszerű kicserélni a régi szoba termosztátot egy új, időjárásfüggő szabályzó óra, hiszen a cél az, hogy minél kevesebb ki-be kapcsolással járjon a fűtővíz hőmérsékletének üzemeltetése.

Ezek csak az alaplépések, amelyeket meg lehet lépni egy modern fűtés kialakításáért, és a modern gázkazánok és egyéb nagyobb készülékek felszereléséhez mindenképpen hívjon szakembert, aki ért a dolgához, és aki több éves tapasztalattal rendelkezik.