Nagyszerű módszerek az otthoni melegítésre

Télen a karácsony közeledtével minden lehetőség, hogy pénzt takarítson meg az ünnepi szezonra, bónuszt jelenthet. Az alábbiakban bemutatunk néhány remek módot, amellyel pénzt takaríthat meg otthona fűtésére, így fontosabb dolgokra költheti el a pénzét.

Otthoni melegítés hatékonyan

Konyhai fóliát használhatunk a radiátorok mögött, hogy a hő ne szívódjon fel a falakban, és visszatükrözze a hőt a helyiségbe, hosszabb ideig melegen tartva azt. Ha egy polcot közvetlenül a radiátor tetejére helyezünk, akkor a fűtőtest hője megakadályozza, hogy egyenesen a tetőre áramoljon, és ahelyett, hogy visszairányítaná a helyiségbe, csökkentve a tetőn és a padlón keresztül elveszített hő mennyiségét. Vastag függönyök esetén csökkenthető a huzat, amely az ablakokon keresztül belép a helyiségbe, és megakadályozza, hogy a helyiségben keringő meleg levegő kifelé menjen. A függönyök elhelyezése a külső ajtók előtt a belső oldalon szintén hozzájárulhat a hőveszteség csökkentéséhez. A függöny napközbeni kinyitása segít abban, hogy a napfény bejusson egy helyiségbe, hogy természetes módon felmelegítse a benne lévő levegőt. Alternatív megoldásként használhat olcsó, átlátszó műanyag zuhanyfüggönyt az ablakainál, amelyek lehetővé teszik, hogy a napfény felmelegítse a szobát, ugyanakkor a szigetelés akadályát képezi, megakadályozva a hideg levegő behatolását.

Az ajtók (különösen a külső ajtók) alján huzatkizáró használata hatékony módszer a hűvös levegő bejutásának csökkentésére a helyiségbe. A tömítőanyag vagy az öntapadó ablakhuzat-kizáró használata lehetővé teszi az ablakok kinyitását, ha szükséges, ugyanakkor csökkenti a hőveszteséget az ablakszerelvény esetleges rései révén. Az ajtó apró területeinek – például a műanyag kerek védőburkolat vagy a levélszekrényben lévő kefe típusú mechanizmus – lezárása elősegítheti az otthon melegedését. A bezárt helyiség megakadályozza a levegő szabad áramlását az otthona körül, ami azt jelenti, hogy a radiátoroknak nem kell olyan keményen dolgozniuk a kisebb helyiség melegítésén.