A környezetkímélő energiatermelő módszerek folyamatosan fejlesztés alatt állnak. Ez nem is csoda, hiszen napjainkra egyre égetőbb kérdéssé vált a környezettudatosság, és ennek megfelelően prioritást élvez azon megoldások megtalálása, amelyek segítségével környezetszennyezés nélkül juthatunk hozzá energiához.

Egy ilyen megoldás a napelemek használata, melyek fényből állítanak elő energiát. Azonban mindeddig problémát jelentett az esetükben az, hogy éjszaka, borús időben vagy télen nem tudtak energiát előállítani. Úgy tűnik azonban, hogy lassan ez is megoldottá fog válni. Szakembereknek sikerült olyan napelemet előállítani, mely szinte maximális hatékonysággal működik, de legalábbis megduplázták az eszköz által előállított energia mennyiségét.

De ettől még többet is elértek, ugyanis ezáltal a napelemek képesek lesznek felhős időben és akár teljes sötétségben is energiát termelni. De ez még nem a vége a fejlesztésnek, ugyanis várható, hogy ezt a technológiát továbbfejlesztve még tovább növelhetik a napelemek hatékonyságát. Előttünk áll tehát az az idő, amikor talán képesek leszünk teljes mértékben környezetbarát módszerekkel fedezni az energiaszükségleteinket, mellyel akár még az áramért fizetett összegek is lecsökkennek majd.