A gáz sok otthonban szolgáltatja a meleget, a fürdéshez szükséges meleg vizet, és gondoskodik arról, hogy a főzés is gyors és egyszerű legyen. A gázzal üzemelő berendezések rendszeres ellenőrzése azonban nélkülözhetetlen a biztonságos működés érdekében.

Különösen így van ez akkor, ha a fűtőtestekről van szó, melyeket minden fűtési szezon előtt ajánlott átnézetni. Sok esetben már a bekapcsolás is gondot szokott házilagosan okozni, s ennek hátterében nem ritka, hogy éppen a készülék elkoszolódása áll. Fontos tehát, hogy szakemberre bízzuk a tisztítást, az egyes meghibásodott alkatrészek cseréjét, ezzel megcélozva a biztonságos működést. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fűtésszezon előtt lehetőleg szakemberre bízzuk a készülékek átnézését, beüzemelését, hiszen így azonnal észrevehető, ha bármilyen probléma van azokkal.

Minden évben felhívják a figyelmet a hibás gázkészülékekben rejlő veszélyekre, érdemes tehát nem félvállról venni azt. Az sem állítható, hogy kizárólag csillagászati összegekért dolgoznak a szakemberek, hiszen egy jó választással minőségi munkát kaphatunk a pénzünkért, ráadásul megfizethető áron. Késő nyáron, ősszel semmiképp se maradjon el a gázkészülék ellenőrzés!