Az otthoni fűtés gazdaságossá tételéhez többek között kulcsfontosságú a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása is. A padlófűtési útmutatónkkal talán kicsivel könnyebb lesz a döntése, amennyiben ezzel szeretné bemelegíteni otthonát a téli időszakban.

Hogyan működik?

A padlófűtési rendszer ugyanolyan egyszerűen használható, mint a központi fűtési rendszerek bármelyike. Ez a típusú fűtési rendszer olyan, amely lehetővé teszi a hőmérséklet különböző zónákban történő beállítását. Ezen felül be- vagy kikapcsolni lehet a különböző fűtési zónákat, használattól függően, de időzíteni is lehet, amennyiben a helyiség használata időhöz kötött. Akárcsak a hagyományos fűtési rendszereknél itt is szükség lesz egy kazánra vagy akár áramos megoldást is választhatunk, de a rendszer elemei a padló alá kerülnek. A termosztát segítségével itt is programozható a hőmérséklet és nagyobb hőérzetet is ad, mint a hagyományos társaik. Éppen ezért a padlófűtés évek óta népszerű fűtési módszerré vált a Skandináv országokban.

Fűtés történelme

Fűtés történelme

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre többen választják ezeket a rendszereket az otthonok felmelegedéséhez. Ezek a rendszerek általában elektromos tekercsekkel vagy vízzel töltött csövekkel fűtik a helyiségeket a padlóburkolat alatt. A padlófűtés választásnak nem csupán tervezési okai vannak. Valójában a szobákat nem radiátorok fogják fűteni, így több hely marad a bútorok és egyéb tárgyaknak a helyiségben. Radiátorok vagy elektromos fűtőberendezések nélkül élvezheti a meleg és kényelmes otthonát a hideg téli napokon. Ezekre a rendszerekre általában több év garancia vonatkozik, amelyek ez alatt az idő alatt semmilyen problémát nem okoznak a tulajdonosának. Érdemes megjegyezni azt is, hogy azok az emberek, akik porallergiás problémákkal küszködnek, gyakran a padlófűtést választják. Asztmás és más légzéssel összefüggő gondokkal küszködő emberek sokkal jobbnak találják a padlófűtést. A tanulmányok szerint ez a rendszer jelentősen csökkenti az otthoni por mennyiségét is.